Många countryälskare upplever att det saknas platser där man kan träffa likasinnade och njuta av musiken och kulturen tillsammans. Så varför inte starta en countryklubb där du bor?

Countrymusik är en av de mest älskade och uppskattade musikgenrerna i världen. Musikstilen har sitt ursprung i USA och där är den också som allra störst. Men musiken har spridit sig över världen och även i Sverige finns det massor av människor som älskar musiken – och som lever och andas country. Tyvärr finns det inte så många anläggningar som är dedikerade just till country och allt vad det innebär. Fler borde därför överväga att starta sin egen lokala countryklubb.

Musiken i centrum

Musiken är naturligtvis a och o när det kommer till att starta och etablera en countryklubb. Tyvärr har många legendariska artister inom denna genre gått ur tiden. Countrylegenden Charlie Daniels är död och detsamma gäller Tom Hall, Patsy Cline och inte minst Johnny Cash. Detta innebär dock inte att vi inte längre kan njuta av deras musik lika mycket som vi gör av den som produceras av ännu aktiva artister. På en countryklubb bör musiken naturligtvis varieras och du kan spela låtar från både nya och äldre artister. På så sätt maximeras chansen att klubben blir populär och välbesökt – då du tillgodoser behov och önskemål hos en varierad kundgrupp.

Country är en livsstil

Country är dock så mycket mer än bara musiken och för att driva en bra countryklubb krävs det fler beståndsdelar. Hur du går till väga beror så klart på vilken typ av klubb du vill starta. Det kan ju handla om att öppna ett regelrätt nöjesställe som är helt inspirerat av countrykulturen, eller så väljer man något mer småskaligt såsom en medlemsförening för countryintresserade som har regelbundna träffar. Vilket alternativ det blir beror så klart på var i landet du bor och hur stort intresset för country är just där. Att öppna ett uteställe är naturligtvis ett större projekt men har ju också fördelen att du förhoppningsvis kan tjäna pengar på verksamheten, till skillnad om du väljer att starta en ideell intresseförening.