Att det finns en hel del mässor i vårt avlånga land är en stor sanning, men samtidigt så är det långt ifrån alla som går på dem. Och det beror inte alltid på att de inte är intresserade, utan det kan lika gärna vara att det inte är en så bra mässa, eller att man faktiskt inte vet om att den finns. Något som man faktiskt kan förända med inte allt för stora medel! 

Att anordna en mässa är en otroligt rolig sak, inte minst om det är inom ett ämne som man verkligen brinner för. Just så var det 2008 då Countrymässan slog upp dörrarna för första gången, en mässa som visserligen haft ett gäng besökare, men långt ifrån så många som de faktiskt borde ha. I Sverige ryms det ändå en hel del som är intresserade och passionerade av country. Som tur är så finns det alltid utrymme för förbättring, så låt oss ta upp några punkter som kanske kommer generera i ett gäng fler besökare åtminstone.

  • Utan bra innehåll är det svårt att få folk till en mässa, då räcker det inte bara att ha ett intressant tema eller så. Så varför inte försöka få stora, kända namn inom countryvärlden till en mässa med just detta tema? På så vis blir det betydligt mer värt att besöka, och sen fyller man såklart ut med även massor av annat som är intressant. Som bäddat för succé!
  • En bra mässa är ofta en mässa som är välorganiserad på alla sätt och vis. Det ska helt enkelt se ut och kännas bra när man kommer in där, och det är något som de allra flesta besökarna värdesätter mycket. Att använda sig av rollup är till exempel ett bra och billigt sätt till att få en riktigt fin och organiserad mässa, så det är alla gånger ett bra tips! För det är redan en bra och rolig mässa.
  • Man ska såklart inte glömma bort att marknadsföra sin mässa! För om ingen vet om att den ens finns, hur ska man då kunna besöka den? Marknadsföring kan ske i massor av olika kanaler, som till exempel via sociala medier, så se till att synas och höras lite inför nästa mässa!

????????????????????????????????????????