Charlie Daniels var en frispråkig och otroligt skicklig musiker som lämnade jordelivet i somras. Han sörjs av sin familj och en enad countrymusikvärld. Hans bortgång är också en påminnelse om hur oförutsägbart livet kan vara. Inte minst hör närståendes dödsfall till livets svåraste händelser.

Countrylegendaren Charlie Daniels gick bort den 6 juli. Han var invald i Country Music Hall of Fame och mest känd för sin stora hit The Devil Went Down to Georgia som också gav artisten sin enda grammis 1979. Förutom musiken var han också känd för sin amerikanska patriotism och konservativa ideologi, med andra ord ganska mycket i linje med hur du förmodligen tänker dig en typisk countryartist. Daniels begravdes strax efter sin död på Mount Juliet Memorial Gardens i Wilson County i delstaten Tennessee. Om någon i din närhet, liksom Daniels, nyligen har gått bort i Göteborg kan du låta en begravningsgbyrå planera och utföra begravning i Göteborg, det är ett sätt att få tid att sörja.

En flitigt anlitad sessionmusiker

Daniels hade en lång musikalisk karriär bakom sig. Karriären som professionell musiker inledde han i samband med att han flyttade till Nashville 1967. Där började han jobba som sessionmusiker och blev fort mycket eftertraktad. Han spelade bland annat på album av Bob Dylan, Ringo Starr och Leonard Cohen, mestadels fiol. Han sörjs av många stora countrymusiker. Luke Bryan, Jason Aldean och Brad Paisley hör till dem som offentligt uttryckt sin sorg över Daniels bortgång.

Daniels bortgång påminner om livets gång

Charlie Daniels bortgång påminner om att döden kan drabba vem som helst. Direkt efter dödsfallet inträffar en period som kan vara mer eller mindre svår att genomlida. Det finns många fördelar med att dra nytta av alla tjänster en begravningsbyrå kan ge:

  • Du kan få hjälp med juridiska svårigheter som kan uppstå efter ett dödsfall, exempelvis arvsfrågor.
  • Fanns det inget vitt kuvert med önskemål om musik och hur begravningen skulle utföras? En begravningsbyrå har rutin och kan föreslå olika inslag i ceremonin.
  • Du får stöd och hjälp genom en period som kan vara enormt smärtsam och därmed tid till att processa dödsfallet.