Okej, kanske är det omöjligt att komma fram till vilket det allra mest perfekta scenframträdandet är, men det finns nog saker som de flesta kan enas om. Som att det handlar om högtalare av riktigt grym kvalitet, strålkastare som träffar precis rätt och förstås scenen i sig. 

Som sagt kan ett perfekt scenframträdande vara precis vad som helst, allt beror helt på vad man föredrar – en för övrigt mörklagd scen där endast en musiker syns eller en show där man slagit på stort. Om det är något som är säkert så är det att alla har olika smak när det kommer till musik och det är ju trots allt därför det finns mängder olika genrer, såsom country, pop och rock, för att alla ska hitta något som faller dem i smaken. Musikerna som står på scenen har förstås olika knep för att göra scenframträdandet ännu bättre, med rörelser, specialeffekter och kanske en och en annan gästartist som lyfter showen till nya höjder.

Konserter som har lämnat ett avtryck

Många olika tidningar och bloggare har listat de bästa konserterna, inte minst motiverar Rolling Stone sin lista med “The concerts and tours that made the final cut weren’t just huge spectacles, they deepened the power of rock & roll itself.” Bland de konserter och turnéer som kommit med på listan finns Johnny Cash konsert i San Quentin fängelset 1969, Bob Marleys konsert i Lyceum Theatre 1975 och Taylor Swifts världsturné i samband med albumet 1989. Sedan ska man ju inte glömma välgörenhetskonserten Live Aid i Wembley Stadium den 13 juli 1985 där flertalet populära artister och band ställde upp helt gratis och hjälpte till att samla in omkring 1,5 miljarder kronor till hungersnöden i Etiopien. På senare år har välgörenhetskonserten bland annat skildrats i filmen Bohemian Rhapsody som handlar om hur bandet Queen blev till fram till deras framträdande på Live Aid.