Att First Aid Kit är Sveriges stora country-duo är det nog ingen som har missat. Duon består av Johanna och Klara Söderberg, och det är två systrar som verkligen har  tagit världen med storm. Det är uppvuxna i Svedmyra, söder om Stockholm, och det är svårt att förstå hur de har lyckats anamma country så bra som de har  gjort. I Sverige brukar man egentligen kalla deras musik för folkpop, men internationellt kan det mer ses som country. De slog på riktigt 2012 då de släppte sin skiva ”The Lion’s Roar”, och den såldes platina i Sverige. Den andra plattan som kom i juni i år ”Stay Gold” har också få stor uppmärksamhet och har hittills sålt Guld. Duon har också haft en väldig framgång i USA, och den framgången kom faktiskt innan de blev stora i Sverige. Egentligen är det inte så konstigt eftersom vi i Sverige in har varit lika öppna för musik som denna. ????????????????????????????????????????

Det är väldigt härligt att se en sådan framgång för dessa svenska tjejer och vi hoppas verkligen att det fortsätter i den riktning som det går nu. Tjejerna gör också väldigt fina musikvideos som går i sann country-anda. Och det måste ha varit ett riktigt bra produktionsbolag som gjort videon, kika själva in videon i Expressen här.

Snart kommer förhoppningsvis också en musikvideo till skivans första singel ”My silver lining”. Den fick 5 av 5 i Metro när den släpptes, och skribenten som recenserade singeln skrev så här:

Det här är nämligen allt som gör musik stor. Längtan och väntan, sorg, rastlöshet och mod. Den väcker minnen eller kanske drömmar. Hittar nya noter på känsloregistret vid varje vändning. Första gången ville jag gråta hjälplöst åt körerna. Tionde gången ville jag dansa styrdans under kulörta lyktor. Nu vill jag göra båda samtidigt. I morgon något annat. Förmodligen åka gammal cheva genom öknen.