Är du en av de som tyckt att det varit tråkigt att country aldrig varit speciellt stort? Då kan vi glädja dig med att detta är någonting som mest troligt kommer att förändras, och det snart! Det har nämligen kommit fram att Sverige, och även Oslo, får en ny tvådagars countryfestival! Festivalen heter Country to Country och är en festival som samlar musikens artister på ett och samma ställe, under en och samma helg! Eventet kommer att ske den 28 februari nästa år och line-upen kommer att bestå av både superstjärnor som nykomlingar. De som är klara för festivalen är bland annat Luke Bryan, Landy Antebellum, Florida Georgia Line, Doug Seegers och många fler. Mer information om detta hittar du på myNewsdesk.

Vad ska man ha på sig?

Är man country-älskare är detta självklart någonting man bör gå på, och har du inte köpt biljetter än är det verkligen dags! Men vad ska en ha på sig när det handlar om country? Några som du kan inspireras av är så klart duon First-Aid Kid, som mest troligt också kommer att befinna sig på eventet. Om du är orolig över att inte kunna hitta rätt kläder eftersom vi i Sverige inte har sådant klassiskt country-mode så bör du vända dig till internet. Allt fler handlar på nätet (källa) och det för att det oftast finns ett stort utbud av allting, bara som exempel kan en lyfta http://www.footmall.se/, där du garanterat kommer att hitta ett par snygga boots. Resten då? Här är några rekommendationer för en lyckad outfit:

  • Jeans! Jeans, långa som korta – kjol eller byxa. Det spelar ingen roll, men har du jeans kan det inte bli fel. Självklart föredrar vi blåa jeans snarare än svarta.
  • Väst. Väst är någonting som många country-människor tar på sig för att visa sin musiksmak.
  • Hatt. Är du modig bör du leta fram en hat att ha på dig. Det behöver inte vara en klassisk cowboyhatt utan du kan lika gärna ha på dig en av de modernare hattarna

Hoppas att denna kväll kommer att ge dig glädje. Country är en härlig musikgenre som vi alla borde få njuta av, oavsett om vi bor i Sverige eller i USA.