Countryn har blivit en allt mer populär genre i Sverige och detta märks på antalet countryfestivaler som varje år hålls här. I år har bland annat Country to Country intagit Globen men det har även hållits festivaler i Karlstad och Anderslöv.

8929883-next-of-kin-country-band

I ett inlägg som vi tidigare publicerat skriver vi om countryfestivalen Country to Country som lockade väldigt många kända namn inom genren. Den här festivalen var en av de som först kom till Sverige men sedan dess har en mängd olika countryfestivaler hållits här. Vi svenskar har nämligen blivit väldigt intresserade av att lyssna på den härliga musik som country ändå är.

De uppträdande artisterna

För ett tag sedan hölls en festival i Karlstad som hette Indoor Country Music Festival och i den här artikeln kan man läsa om det. De som uppträde på festivalen var mest svenska countryband och några av dessa var:

  • Run Mountain Ramblers
  • Jankas Blågräs
  • Top Cats
  • The Sleazy Rustic Boys
  • Tennessee Drifters
  • Delicerence
  • Riley McOwen

De som anordnade festivalen sa att det har väldigt spännande och roligt att kunna få massor av härliga countryartister på plats. Den här festivalen var dock inte alls lika stor som Country to Country som faktiskt hölls i Globen i Stockholm, men den lockade ändå väldigt många besökare.

Robert Wells till festivalen

Det är dock inte bara Karlstad som har anordnat en countryfestival i år, utan en har också ägt rum i Anderslöv. Ett utav de större namnen som kom dit var Robert Wells. Country är förmodligen inte det första som någon tänker på när man säger Robert Wells men han uppträdde faktiskt på den här festivalen med en bluegrasslåt. De som dock stod i centrum på festivalen var Charlie Norman och Svenne Hedlund. Just den här festivalen har hållits i fyra år i rad och har blivit lite utav en succé. Robert Wells blev den största artisten de bokat hittills och de hoppas på att fler stora namn ska hitta sig dit.