När det kommer till country finns det mycket anamma. Det är en livsstil snarare än endast en musikstil. Det är främst i Nashville som man lever efter musiken, men även i flera andra delar är det aktuellt – även i Sverige. Om du är en som gillar country och mer än gärna försvinner i de vackra tonerna kan det vara intressant att se över vilka delar av stilen som du kan anamma i ditt liv.

1810052-sveriges-flagga-2

I en artikel från Corren.se har man lyft livsstilen och skriver hur det är i just Nashville. Bland annat skriver man om det omtalade Bluebird café, en mindre restaurang en mil från stadens mitt – som har ett världsberömt rykte. Att besöka caféet är som att gå in i någons vardagsrum, och därinne sker magiska saker. Stjärnor som Bonnie Raitt, Garth Brooks, Towns Van Zandt och Lucinda Williams har upptäckts där, och fortfarande strömar människor dit bara för att lyssna på musiken.

USA flag

Hur anammar man då denna livsstil, om man bor i en stad i Sverige – som har en kultur långt från den amerikanska countryn. Vi har några tips:

  • Ta dig in på nätet. Där hittar du mängder av olika inredningsbutiker som säljer mer unika pordukter till hemmet snarare än de välkända kedjorna vi vanligtvis handlar från. Confidentliving.se har ett stort utbud till exempel och där hittar du säkerligen country-inspirerad heminredning. Sök också efter country-bloggar på nätet för att se vad som tipsas om, det gör det lättare att hitta produkter som passar i hemmet.
  • Sverige har faktiskt en väldigt bra country-duo som vi ska vara stolta över: First Aid Kit. De har verkligen slagit stort och deras musik är fantastiskt. Att kopiera deras klädstil är att bland country med Sverige, och i hemmet kan du sätta upp en tavla med dem för att få rätt känsla. Deras skivomslag är till exempel väldigt fint, kanske någonting som kan förstoras och sättas upp på väggen?
  • Religion! Country är egentligen inte bundet till religion, men många är det som riktar sin musik till tron. Det är någonting du kan anamma, och öppna ditt hjärta och sinne för tron på någonting mer än vad ögat kan ana. Mer om country och tro kan du läsa här.
  • Läs på. Kunskap är allt när det handlar om att åta sig en livsstil. Genom att lära dig om country kommer du allt eftersom också bli mer country. Det kommer att synas i din inredning, på din klädstil, i ditt val av vänner och mycket mer.