Julen har kommit och gått och nu står snart det nya året för dörren. Säkert kommer mycket att hända i musikåret 2017, men vad vet vi helt enkelt inte än. Vad vi vet är att vinylskivor kommer fortsätta sälja som smör samt att kassettbandens popularitet även den ökar. Något som gör det till perfekta gåvor att ge bort till de som älskar musik.

 

vinyl-hja%cc%88rtaIntresset för vinylskivor och snygga skivspelare att ställa på vardagsrumsskänken är populärare än någonsin. Enligt en artikel i Expressen dog skivförsäljningen av de svarta LP-skivorna ut ungefär 1992, då CD:n kom och svepte bort marknaden. Men nu, snart tjugofem år senare är vinylplattorna alltså hetare än någonsin, men varför? Det finns säkerligen flera teorier bakom varför det är som det är, men en är att många tycker att det är vackert med den stora skivorna som pryder hemmet likt konstverk, samt givetvis att ljudet är bättre än på en CD eller i datorn via Spotify. Känslan av att spela vinyl är även den oöverträffad vad gäller uppspelning av musik hemma. Det ökade intresset för både gamla och nya plattor verkar vara här för att stanna, något som gör gamla klassiska plattor värdefulla. Även i Veckans Affärer skrivs det om den ökade populariteten.

Vad ska man då tänka på när man samlar skivor? Jo att bara köpa skivor som en verkligen gillar, att du ska njuta av skivan och att det är svårt att hitta skivor från före 1970 som fortfarande är i bra skick eftersom att de då betraktades som en slit- och-slängvara, inte ett samlarobjekt som i dag.

Tips på gåva till musikälskaren

För den som älskar musik och kanske särskilt gammal country och western finns det många fynd att göra ute i musikaffärerna. Men också andra presentalternativ som att göra en egen gåva i form av till exempel en gör-det-själv-fotomugg eller kanske ramar att lägga in foton på musiker som du vet att personen i fråga gillar. Mer om detta kan man hitta på www.presenter.se/personliga till exempel.